En het 400-ste lid is?

15 april 2024


krantenbericht april 2024:

Drie jaar geleden stond de teller op 200 leden. Het ging minder met de tennisvereniging Westerbork, er moest wat gebeuren. Met de introductie van padel en actieve ledenwerving kon de inmiddels Racketclub Westerbork deze week haar 400ste lid verwelkomen.

De introductie van padel binnen de vereniging heeft hier vooral in bijgedragen. In 2021 heeft een kleine groep betrokken leden onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van padel bij de vereniging en deze was zeker aanwezig. Met de realisatie van de eerste 2 padelbanen in juni 2022 werd er al een grote leden stijging waargenomen en wisten veel Borkers de weg naar het park aan de Homaat 1 te vinden. Om deze stijgende lijn te kunnen door te zetten en genoeg speelmomenten te kunnen faciliteren is er gekozen om 1 tennisbaan op te offeren voor twee nieuwe padelbanen. Dit is in goed overleg met buurtbewoners en gemeente gerealiseerd in 2023. Het park bestaat nu uit 4 tennisbanen en 4 padelbanen.

We zien nu dat beide sporten elkaar versterken. Padel is aantrekkelijk, omdat het relatief eenvoudig te leren is, tennissers kunnen hierdoor beide sporten beoefenen. Door de nieuwe leden heeft Racketclub Westerbork een steeds meer gelijkmatige verdeling van de leeftijdscategorieën gekregen. Vooral de aanwas in de groep van twintigers/dertigers heeft voor verjonging van de club gezorgd.

Sinds maart van dit jaar is de badminton club uit Westerbork gefuseerd met RCW waardoor er nu 3 sporten worden aangeboden voor 1 aantrekkelijk tarief. Volwassenen betalen dit jaar €145. Contributie van junioren en studenten begint bij €49, afhankelijk van leeftijd en type lidmaatschap.

Na de zomer komt daar nog indoor pickleball bij. Tennissen en padellen kan het hele jaar door, badminton en pickleball alleen niet tijdens de zomerperiode.

Om de groei te blijven faciliteren is er afgelopen jaren ook sterk geïnvesteerd in het park en de toegankelijkheid hiervan, met onder andere een nieuw pasjes- en afhangsysteem. Leden hebben de beschikking over een pasje, waarmee ze het sportcomplex kunnen betreden. Via de app kunnen de leden vanuit huis al een baan reserveren. Zo kan er altijd gesport worden wanneer de leden zin en tijd hebben.

Tijdens de zomerperiode van juni t/m september doet RCW weer mee aan de Zomerchallenge die we in samenwerking met de tennis -en padelbond organiseren. Bewoners uit de gemeente Midden-Drenthe kunnen dan voor een zeer gereduceerd bedrag vier maanden onbeperkt tennissen of padellen en is er een mogelijkheid voor het afnemen van lessen.

Meer informatie over al de mogelijkheden bij Racketclub Westerbork staan op www.rcwesterbork.nl

Nieuwscategorieën


Reacties

Mark Brouwer 18-04-2024 19:19

Waarvan akte

Berdi Wijnbergen 17-04-2024 12:12

Jan Westerling

Anja Moerman 15-04-2024 22:59

Gezellige foto van onze penningmeester Berdi maar wie is het 400-ste l?

Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen